Lämmönsiirtimet
Kaukolämmön lämmönsiirtimet, kiertovesipumput ja säätöautomatiikka mitoitettiin ennen tietokoneaikaa käsinlaskemalla erilaisia taulukoita hyväksi käyttäen.
Aikaa kului. Laskentamäärien kasvaessa tähän kyllästyttiin ja kun markkinoille tuli ensimmäiset Commodore PET (CP/M) ja Nokia Mikro-Mikko 2 (DOS) koneet, niin rakensin Basic murteella molemmille mitoitusohjelman, joka lähtöarvot ja mitoitustiedot saatuaan mitoitti koko laitoksen 'napin painalluksella'.
Kuvassa mitoitusohjelman syöttöruutu, joka on ruutukuva jo peräti i468 ja Pentium ajalta.
 
Tarjouslaskenta
LVI- ja sähköliikkeiden tarjouslaskentaa ja työmaiden hallintaa varten suunniteltu ohjelmakokonaisuus, jota ajettiin TI:n Unix koneissa.
Ohjelmisto käsitti tarjouslaskennan, asiakas- ja tuoterekisterit, budjetoinnin, tilaustenkäsittelyn, myymälän myyntitoiminnat, varaston, työmaaseurannan, huoltotilaukset, materiaaliostot, laskutuksen ja tilastot.
Linkit ulkopuoliseen taloudenhallintaohjelmistoon räätälöitiin aina erikseen.
 
Kiertovesipumput
Tilaustyönä ohjelmoin kiertovesipumppujen mitoitusohjelma, joka pitkälti pohjautui lämmönjakokeskuksissa käytettyyn moduuliin.
Tuotevalikoima, ominaisuuskäyrät ja mitoituksen tarkkuus olivat erilaiset.
Tässäkään ensimmäiset Windows 3.1 kokeilut eivät tuottaneet tulosta.
Mitoitustapahtuman piti olla tarpeeksi nopea, joten DOS ja C-kieli olivat ainut oikea työkaluyhdistelmä.
 

 

Ajanotto ja tulospalvelu
Moottoriurheilun ajanottojärjestelmän laitteet ja ohjelmisto, digitaalikellojen ja valokennojen suunnittelu ja rakentaminen, Paradox -tietokannan käyttö ajanottojärjestelmän perustana.
Kuuluttajalle oli oma tulosmonitorointi TV:llä käyttäen signaalin siirrossa kierretyn parin kaapelointia.
Ei ollut WiFiä vielä siihen aikaan.

Timeware- ajanotto oli markkinajohtaja Etelä- ja Pohjois-Savossa, kilpailuja hoidettiin kokonaisvaltaisesti muuallakin Suomessa.
Huippuhetkiä olivat rallisprintin SM-kilpailut, ratamoottoriveneiden EM ja MM kilpailut Jyväskylässä ja Leppävirralla.
 

Jatkuu myöhemmin - Will continue later

 

Powered By   Kotisivut.com - Luotettava webhotelli    CodeIgniter PHP Framework   BaseURL: https://datatuki.net/web/  Page rendered in 0.0808 seconds